Välkommen på Strauss konsert till Finlandia-huset den 4 januari 2020 kl. 19.00 och den 6 januari 2020 kl. 14.00!


Konserttider

4.1.2020 kl. 19.00
6.1.2020 kl. 14.00

Konserterna speltid är ca 2 timmar 30 min. inkl. paus.


Biljetter

ticketmaster

Strauss-glädje i 20 år!

Trettondagskonserter på Finlandia-huset

Trettondagshelgen med pärlande Strauss-musik i det festprydda Finlandia-huset är en glad Helsingforstradition som är värd att besöka. 


Strauss-konserterna firar nu sitt 20-årsjubileum och enligt tradition med Sibelius-Akademins symfoniorkester som under ledning av sin charmerande dirigent, Atso Almila uppför musik ur Straussdynastins enorma produktion.

Ballet Finland uppträder med dans och koreograf är Ville Valkonen.


Atso Almila

Atso Almila

Atso Almila, kompositör, dirigent, Sibelius-Akademins professor i orkesterledning och orkesterutbildning under åren 2013–2019. Han har dirigerat alla Finlands ledande orkestrar. Han dirigerar också kontinuerligt utomlands. Han har komponerat bl.a. sju operor och fem symfonier.

 

 

Mari Palo

Mari Palo, sopran, musikmagister. Erhållit ett antal priser i sångtävlingar. Hon är en av vårt lands mest lysande operastjärnor. Mari Palo gästspelar regelbundet på Nationaloperan och i operor i hela landet. Hon har också uppträtt i konserter utomlands.

 

Mia Heikkinen

Mia Heikkinen, sopran, musikmagister. Segrade i Kangasniemi sångtävlingen år 2007 och har vunnit priser i andra sångtävlingar. Mia Heikkinen har gästspelat förutom på Nationaloperan också på andra operor. Uppträtt på teater-scener både i Finland och utomlands.

 

 

Ané Pretorius

Ané Pretorius
Ané Pretorius, mezzosopran, musikmagister från Kapstadens universitet i hennes hemstad. Hon har deltagit i Joyce Donatos Master Class i Carnegie Hall i New York. Ané Pretorius var finalist i den internationella Hans Gabor Belvedere sångtävlingen 2018. Hon är en populär artist inte bara i sitt hemland utan också på olika operascener i Europa.

 

 

Tero Harjunniemi


Tero Harjunniemi, tenor har studerat vid konservatoriet i Tammerfors. Han har deltagit i flera master klasser. Tero Harjunniemi har gästspelat ett flertal gånger på Nationaloperan i Helsingfors. Han har uppträtt i operor, operetter, musikaler och i många konserter över hela Finland.

 

Kristian Lindroos


Kristian Lindroos, baryton, musikkandidat. Han har även studerat under Sherman Lowe i Venedig och förkovrat sina studier vid Accademia del bel canto också i Italien. Kristian Lindroos är en tredje generationens operasångare. Han segrade i sångtävlingarna i Villmanstrand 2016. Har uppträtt på konserter och operor i Finland, Italien och på andra håll i Europa.

 

BO PÅ CLARION HOTEL HELSINKI TILL STRAUSS-PRIS

I samband med Strauss-konserten erbjuder Clarion Hotel övernattning till priset 100€/dubbelrum inkluderande frukost, bastu samt pool.

Bokningar med koden STRAUSS på telefon 010 850 3820 eller e-post reservations.cl.helsinki@choice.fi.