Tervetuloa Strauss-konserttiin 6. tammikuuta 2023!


Konsertit

6.1.2023 klo 14.00 ja klo 19.00
Konserttien kesto n 2 t. sis. tauon.


Liput

STRAUSS-ILOA LOPPIAISENA KANSALLISOOPPERASSA

Helsingin iloisiin loppiaisperinteisiin kuuluvat Strauss-konsertit jatkuvat loppiaisena 2023 juhlahenkeen viritetyssä Kansallisoopperassa. Arvostettu Lohjan kaupunginorkesteri, täydennettynä Sibelius-Akatemian nuorilla muusikoilla, esittää karismaattisen kapellimestarin Atso Almilan johdolla Strauss-dynastian suosituimpia helmiä.
Inka Hulkko tanssii Strauss-konserteissa Ville Valkosen koreografiaan.


Atso Almila

Atso Almila

Atso Almila on kansainvälisesti tunnettu kapellimestari ja on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professorina vuosina 2013-2019. Lisäksi hän on säveltäjä, kolumnisti ja mielipidevaikuttaja. Almila on säveltänyt seitsemän oopperaa, viisi sinfoniaa sekä konserttoja, kamari- sekä teatteri- ja elokuvamusiikkia.

 

Hedvig Paulig

Hedvig Paulig, sopraano, suoritti diplomin Lontoon Royal Academy of Music’issa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Pauligilla on nimissään kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voitto vuonna 2011. Hänen lyyrinen sopraanonsa ja hienot tulkintansa ovat hurmanneet kuulijat niin kotimaassa kuin eri puolilla Eurooppaa.

 

Jussi Myllys

Jussi Myllys, tenori, jatkoi Sibelius-Akatemian jälkeen opintojaan Berliinissä. Ensimmäisen solistikiinnityksen hän sai Frankfurtin oopperaan, jota ovat mittavalla ja monipuolisella kansainvälisellä uralla seuranneet esiintymiset lähes kaikissa merkittävissä oopperataloissa Saksassa sekä lisäksi Geneven, Pariisin ja Napolin oopperoissa. Konsertti- ja oratoriolaulajana häntä on kuultu muun muassa Edinburghin Festivaaleilla, Madridissa, Tokiossa, Prahassa ja Vatikaanin Pietarinkirkossa. Häntä ovat johtaneet monet tunnetut kapellimestarit Atso Almilasta ja Esa-Pekka Salosesta Zubin Mehtaan.

 

Kristian Lindroos


Kristian Lindroos, bassobaritoni, on nuoren polven laulaja, joka on ehtinyt niittää mainetta sekä oopperan että liedin saralla. Kristian on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laulu pääaineenaan. Hänet tunnetaan erityisesti Lappeenrannan laulukilpailujen voittajana vuodelta 2016 sekä Merikanto-laulukilpailun voittajana vuodelta 2022. Hän on konsertoinut ja esiintynyt oopperoissa sekä Suomessa, Italiassa että muualla Euroopassa.

 

Mia Heikkinen

Mia Heikkinen, on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaiheenaan oopperalaulu. Syksyllä 2021 Heikkinen aloitti taiteelliset tohtoriopintonsa Sibelius-Akatemian DocMus-osastolla tutkimusaiheinaan lauluimprovisaatio ja komiikka oopperalavalla. Hän voitti Kangasniemen laulukilpailun 2007.


STRAUSS-MAJOITUS CLARION HOTEL HELSINGISSÄ

Clarion Hotel tarjoaa majoituksen Strauss-konsertin yhteydessä hintaan 110€/ huone sis. aamiaisen, saunan sekä uima-altaan käytön. Tarjous on voimassa 5-8.1.2023.
Varaukset koodilla STRAUSS puhelimitse 010 850 3820 tai reservations.cl.helsinki@choice.fi.