Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/fs3/45/lagusfi/public_html/w3/wp-content/themes/Divi-2-5/functions.php on line 5560

Välkommen på Strauss konsert till Finlandia-huset den 5 januari 2018 kl. 19.00 och den 6 januari 2018 kl. 14.00!


Konserttider

5.1.2018 kl. 19.00
6.1.2018 kl. 14.00

Konserterna speltid är ca 2 timmar 30 min. inkl. paus.


Biljetter
ticketmaster

TRETTONDAGSKONSERTER PÅ FINLANDIA-HUSET

Trettondagshelgen med pärlande Strauss-musik i det festprydda Finlandia-huset är en glad Helsingfors-tradition som är värd att besöka. Sibelius-Akademins symfoniorkester framför under ledning av sin charmerande dirigent, professor Atso Almila Strauss-musik som väcker årets första vårkänslor.

För dansuppträdandena under Strauss-konserterna ansvarar koreografen Ville Valkonen och Ballet Finland.

Atso Almila

är professor i orkester- och dirigentutbildningen vid Sibelius-Akademin. Förutom att han är en internationellt respekterad dirigent är han också kompositör, kolumnist och påverkare. Almila har komponerat förutom operor även symfonier och en mängd annan musik.

Angelika Klas,

sopran uppträder för första gången i gardet av stålande solister på Strauss-konserterna. Klas är en karismatisk och förträfflig solist som har gjort en strålande karriär både i Finland och utomlands. Hon har uppträtt på Opera Festspelen i Nyslott, på Helsingfors Festspel och i en mängd opera- och operettproduktioner både i hemlandet och i många utländska operahus.

George Stevens,

baryton är årets Syd-afrikanska gästartist vid Strauss-konserterna. Han har i åratal uppträtt runt omkring i Europa i olika operahus och naturligtvis även vid operan i Kapstaden som är hans hemstad. Stevens kommer direkt till Helsingfors från Bremen-operan där han uppträder i december. Vid sidan om sin sångkarriär fungerar han som chef för operafakulteten vid Kapstadens universitet (UCT).

Heikki Halinen,

tenor tjusade med sin röst Strauss-publiken i Finlandia-huset i fjol. Som vuxen upptog han på nytt och på allvar sina sångstudier och han har snabbt blivit en eftertraktad solist. Han debuterar nästa sommar på Opera festspelen i Nyslott i Tjaplitskijs roll i Tjajkovskijs opera Spader Dam.

BO PÅ CLARION HOTEL HELSINKI TILL STRAUSS-PRIS

I samband med Strauss-konserten erbjuder Clarion Hotel övernattning till priset 88€/dubbelrum inkluderande frukost, bastu samt pool. Ni kan boka konsertbiljetter i samband med rumsbokningen!
Bokningar med koden STRAUSS på telefon 010 850 3820 eller e-post reservations.cl.helsinki@choice.fi

    vc-2    clariton