Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/fs3/45/lagusfi/public_html/w3/wp-content/themes/Divi-2-5/functions.php on line 5560

Välkommen på Strauss konsert till Finlandia-huset den 5 januari 2019 kl. 19.00 och den 6 januari 2019 kl. 14.00!


Konserttider

5.1.2019 kl. 19.00
6.1.2019 kl. 14.00

Konserterna speltid är ca 2 timmar 30 min. inkl. paus.


Biljetter

ticketmaster

TRETTONDAGSKONSERTER PÅ FINLANDIA-HUSET

Trettondagshelgen med pärlande Strauss-musik i det festprydda Finlandia-huset är en glad Helsingfors-tradition som är värd att besöka. Sibelius-Akademins symfoniorkester framför under ledning av sin charmerande dirigent, professor Atso Almila musik ur Straussdynastins enorma produktion.

För dansuppträdandena under Strauss-konserterna ansvarar koreografen Ville Valkonen och Ballet Finland.Atso Almila

Atso Almila

Atso Almila är professor i orkester- och dirigentutbildningen vid Sibelius-Akademin. Förutom att han är en internationellt respekterad dirigent är han också kompositör, kolumnist och påverkare. Almila har komponerat förutom operor även symfonier och en mängd annan musik.

 

 

Angelika Klas

Angelika Klas, sopran, är en betagande sångerska i gardet av stålande solister på Strauss-konserterna. Klas är en karismatisk och förträfflig solist som har gjort en strålande karriär både i Finland och utomlands. Hon har uppträtt på Opera Festspelen i Nyslott, på Helsingfors Festspel och i en mängd opera- och operettproduktioner både i hemlandet och i många utländska operahus.

Petri Bäckström

Petri Bäckström

Petri Bäckström, tenor, är en mångsidig scenkonstnär och en strålande operasångare. År 1994 fick han silvermedalj i FM i tävlings dans och år 2000 debuterade han utmärkt som operasångare. Framgången har lett till ett flertal gästspel vid Finlands Nationalopera, Operafestspelen i Nyslott och andra framstående operascener i Finland.

 

Ané Pretorius

Ané PretoriusAné Pretorius, mezzosopran är magister i musik från Kapstadens Universitet och nu engagerad vid Operan i Kapstaden. Hon deltog på våren 2018 i Joyce DiDonatos mästarkurs i Carnegie Hall i New York. Hon var en av finalisterna i den internationella Hans Gabor Belvedere sångtävlingen som arrangerades år 2018 i Jurmala i Lettland.


BO PÅ CLARION HOTEL HELSINKI TILL STRAUSS-PRIS

I samband med Strauss-konserten erbjuder Clarion Hotel övernattning till priset 100€/dubbelrum (90 € enkelrum) inkluderande frukost, bastu samt pool.

Bokningar med koden STRAUSS på telefon 010 850 3820 eller e-post reservations.cl.helsinki@choice.fi.

Mercedes  vc-2  clariton  clariton  Bulgari  Bulgari